Script support IE Browser

Tehnička uputstva

2.1. Nakon montaže po površini se ne smije hodati ili je opterećivati bar 24h. 2.2. Montirane podne obloge u prvom periodu nakon polaganja ne smiju se

2.1. Nakon montaže po površini se ne smije hodati ili je opterećivati bar 24h.2.2. Montirane podne obloge u prvom periodu nakon polaganja ne smiju se djelomično ili potpuno pokrivati ili površinu upotrebljavati za odlaganje stvari.

2.3. Prostor se mora zaštititi od vlage.
Nakon polaganja moraju se osigurati slijedeći klimatski uvjeti:
temperatura prostorije od 15 °C do 25 °C, relativna vlažnost zraka od 50 do 60%.

3. BRUŠENJE I POVRŠINSKA ZAŠTITA PARKETA (važi za neobrađen parket)

3.1. Parket nakon polaganja mora mirovati od 5 do 14 dana (ocjena proizvođača). U tom periodu u prostoriji ne treba izvoditi radove koji bi mogli oštetiti parket ili da ga isprljaju (upotreba silikona, ulja...). Budite pažljivi i kada hodate po parketu.

3.2. Nakon perioda mirovanja parketa parketar mora procijeniti da li su uvjeti povoljni za kvalitetan nastavak radova ili uputiti prijedlog odgovarajućih rješenja investitoru.

3.3. Uvažavajte točke 1.5.,1.6. i 1.7. 3.4. U prostoriji u kojoj se odvijaju radovi moraju se osigurati slijedeći uvjeti: temperatura prostorije od 15 °C do 25 °C, relativna vlažnost zraka od 50 do 60%, prostor ne smije biti prašnjav, ne smije biti izložen propuhu i suncu, slojevi laka se nanose u razmaku od najmanje 48h.

3.5. Upotreba lakiranih površina: nakon 48h može se hodati po parketu, nakon 7 dana površinu parketa možete mehanički opteretiti.

3.6.Pri primopredaji radova ne mogu se očekivati savršeno lakirane površine jer uvjeti rada nisu jednaki uvjetima u tvornici. Kvaliteta lakiranja se ocjenjuje sa procjenom stajanja laka i ovisi o svijetlosti (DIN standard).

Izdvojeno

Korištenjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića u skladu s ovom Obavijesti o kolačićima. Ako ne pristajete na upotrebu ovih kolačića, molimo onemogućite ih.